El Blog de la Parafarmàcia Castelldefels

Envelliment cutani

By: | Tags: | Comments: 0 | agost 21st, 2017

LA PELL ENVELLEIX… PER QUÈ?

La pell canvia amb els anys, dia rere dia, el pas del temps es nota a la pell. La causa de l’envelliment és multifactorial, depenent del tipus de vida, de la nostra genètica, la pol·lució, la cura que en tenim, …

COM?

Les empremtes del pas del temps no són les mateixes al llarg de la nostra vida:
– De 25 a 50 anys, la pell perd la flexibilitat, es torna fràgil i perd la brillantor. La seva lluminositat original tendeix a disminuir.
– Algunes arrugues i les primeres arrugues apareixen entorn dels ulls i en el contorn dels llavis.
– Al voltant dels 50 anys les arrugues són més profundes, la pell perd la seva fermesa, l’oval de la cara es torna menys harmònic, menys regular, el coll és més flàcid.

CapturaENVEJECIMIENTO-CUTANEO

QUE ÉS EL QUE PASSA?

Aquestes marques del temps estan unides a una modificació de la pèrdua de les fibres de col·lagen, elastina, així com de l’àcid hialurònic. Tot això acompanyat d’un augment de la sequedat de la pell.
L’envelliment cutani obeeix a les mateixes regles d’envelliment que regeixen els altres òrgans, però a més, la pell està sotmesa a agressions particulars (pol·lució, sol, tabaquisme …).
A la reducció del metabolisme de les cèl·lules de la pell, s’hi afegeixen els atacs repetits dels radicals lliures (agents oxidants), causats per les exposicions als raigs ultraviolats. Per tant, algunes zones (rostre, coll, dors de les mans, avantbraç) sofreixen un envelliment accelerat.

LA PREVENCIÓ: INELUDIBLE!
No es pot ralentitzar el temps ni evitar els esdeveniments estressants de la vida, tot i així,podem actuar almenys sobre l’envelliment fotoinduït (és a dir provocat per l’exposició de la pell als raigs ultraviolats). En realitat, és des del principi de la nostra vida que hem de vetllar pels excessos del sol. Encara així, mai és tard per actuar.

La prevenció de l’antienvelliment, passa per la fotoprotecció, és a dir, una actitud constant de prudència enfront de les exposicions solars: no exposar-se excessivament al sol a les hores de forta insolació, portar roba, ulleres i barret adaptats i utilitzar productes de gran protecció. Sense oblidar que mai s’ha d’exposar directament al sol a un nen menor de tres anys.

Recorda que també és molt important la neteja facial, per eliminar el maquillatge, les restes de pol·lució ambiental i impureses acumulades durant el dia. Així com els residus que la nostra pell elimina al desintoxicar-se durant la nit.