El Blog de la Parafarmàcia Castelldefels

L’esmorzar dels escolars

By: | Tags: | Comments: 0 | maig 21st, 2015

A tot Europa 7 milions de nens van a l’escola sense esmorzar. L’esmorzar és un dels àpats més importants del dia. Contribueix a una adequada distribució de l’energia al llarg de la jornada, ajuda a assolir els requeriments nutricionals dels infants en època de creixement i desenvolupament i a millorar el rendiment intel·lectual i físic.

Un esmorzar complet hauria d’estar format per:

  • Làctics: llet, formatge, iogurt
  • Farinacis: pa, torrades, galetes, cereals
  • Fruita: principalment fresca o en forma de suc.

esmorzar

Amb certa freqüència, els nens amb un esmorzar insuficient arriben a l’hora del pati amb molta gana, mengen massa i no sempre el més adequat: llaminadures, brioxeria…. O pel contrari no s’enduen res per prendre en aquesta hora. Cal introduir un mig matí com a reforç dels aliments consumits a primera hora del dia, una fruita, un iogurt o un entrepà amb formatge o pernil serien exemples ideals.

Cal destacar que els hàbit alimentaris adquirits en l’etapa escolar perduren en el temps i influeixen en les pràctiques alimentaries habituals en l’edat adulta. A més, els hàbits alimentaris saludables i l’activitat física contribueixen a que els infants se sentin millor, realitzin en millors condicions les activitats escolars, i per tant amb major probabilitat d’èxit, i també a evitar factors de risc de malalties cròniques que es manifesten en l’edat adulta.

Per tot això és molt important l’educació alimentaria i nutricional dels infants tant a nivell escolar com en l’entorn familiar. Ja que, encara que  els nens i nenes facin part dels àpats fora de casa, els pares continuen sent el seu referent alimentari.