El Blog de la Parafarmàcia Castelldefels

Perdre pes de manera saludable

By: | Tags: | Comments: 0 | abril 20th, 2015

S’acosta l’estiu, guardem els abrics i ens adonem dels “quilets” de més que hem agafat durant l’hivern, és llavors quan ens posem en marxa per perdre pes. L’ansietat per fer-ho de manera ràpida ens pot portar a cometre certs errors que faran que fracassem en l’intent de reduir el nostre pes corporal i sobretot de mantenir-lo.

Un dels principals errors quan ens plantegem perdre pes és voler aconseguir el nostre objectiu de manera ràpida, això ens portarà a començar una dieta excessivament restrictiva, desequilibrada i inadequada. Pot ser que seguint-la perdem pes ràpidament però després el recuperem igual de ràpid.

L’ideal és aprendre a menjar bé, realitzar exercici físic de manera regular i assolir uns hàbits alimentaris i de vida saludables que ens ajudaran a mantenir un pes adequat per sempre. Aquest és el nostre objectiu i volem ajudar-te a complir-lo. Si encara no coneixes el nostre servei, pots saber-ne més aquí. Tot i així, us deixem alguns consells per assolir el pes desitjat i mantenir-lo:

  • Realitzar 5 menjades al dia. Esperar a tenir gana, o saltar-se l’esmorzar, el dinar, el sopar, el mig matí o el berenar no farà que mengem menys, sinó que mengem pitjor, de manera més desorganitzada. El mig matí i el berenar ens permetran arribar al dinar i al sopar sense excessiva gana. A més a més el fet de menjar sovint fa que anem aportant al cos l’energia de mica en mica i aquest la pot anar utilitzant. En canvi, si li donem molta energia de cop, no l’utilitzarà tota i el cos transformarà els excessos en greix per guardar-los com a reserva.
  • Mastegar bé els aliment i menjar a poc a poc. No és casual que el menjar més poc saludable s’anomeni “menjar ràpid”. Des de que s’inicia la ingesta, l’estómac tarda uns 20 minuts a enviar al cervell la senyal de sacietat, així doncs, si mengem massa ràpid no li donem temps al cervell i per tant consumim més del necessari. El fet de menjar a poc a poc i mastegar bé els aliments afavorirà també que tinguem una millor digestió.
  • Realitzar coccions senzilles i lleugeres. Evitar, els fregits i les salses. Utilitzar coccions com la planxa, el forn, el bullit, la papillota…
  • El sopar una peça clau. El sopar és el darrer àpat del dia i ha de ser lleuger i suau, ja que quan dormim és quan menys energia necessitem. Moltes vegades per mandra, cansament, estrès, acumulació de gana, poques ganes de cuinar i ganes de relaxar-se, acaba sent un àpat copiós o pel contrari insuficient.
  • No realitzar àpats massa escassos. Hi ha persones que pensen que si mengen menys quantitat, s’aprimaran. I efectivament, perdem pes quan la ingesta energètica és inferior a la despesa, però per fer-ho no hem de disminuir la ingesta aleatòriament, sinó de forma controlada i només de determinats grups d’aliments. Perquè sinó hi ha el perill d’alentir el metabolisme, és a dir, acostumar al cos a gastar menys. Si això passa, a la llarga costarà molt més perdre pes, perquè el cos s’haurà convertit en un gran estalviador: gastarà molt poc i guardarà molt.
  • No fer àpats massa abundants. Quan es menja bé, es mengen les porcions necessàries i ens quedem saciats. Pot se que s’hagin de regular les quantitats perquè les males costums poden haver alterat la sensació de satisfacció.
  • Realitzar exercici físic de manera regular. L’exercici físic adaptat a cada persona i a cada situació és beneficiós pel nostre organisme en molts aspectes, ens ajuda a sentir-nos millor, més àgils, augmenta la despesa energètica i per tant ens ajuda a reduir pes, és saludable a nivell cardiovascular…
  • Beure 1,5 o 2 litres d’aigua al dia. I evitar refrescs, begudes alcohòliques, sucs de fruita envasats que ens aporten sucres, gas i calories buides.som-el-que-mengem